2012. évi cikkek - írások

Igazságos a rendőrség?

KutiL | 2012.08.19.


Ki meri azt állítani, hogy Magyarországon van olyan személy, akire nem vonatkoznak a szabályok? Ki meri azt állítani, hogy van olyan ember, aki bármit el tud intézni? Ki meri azt állítani, hogy a rendőrséggel összefüggő kormányzati kommunikáció félrevezető és a valós..........

Ki a felelős?

KutiL | 2012.08.21


Furcsának, de igaznak gondoljuk, hogy azokról a kérdésekről őszintén kell véleményt nyilvánítani, mely a legtöbbünket foglalkoztatja, sőt, legtöbbünk gondolkozásával köszönőviszonyban sem lévő, semmiből előrángatott személyek fröcsögő megfogalmazásait próbálják ránk erőltetni!

Én nem csináltam semmit

KutiL | 2012.09.09


Jó napot kívánok! Ez a NAV ügyfélszolgálat? Kérdezhetek? Szabad itt az állampolgároknak felvetni lényeges vagy lényegesnek vélt problémát? Tudnak hiteles választ adni, az egyszerű embert érdeklő kérdésekre? Vagy meg tudnak nyugtatni arról, hogy jó irányba megyünk?

A mindenható végrehajtó

KutiL | 2012.10.15.


Főhősnőnk befektetőket keresett üzleti terve megvalósításához. Ügyvédhez fordult segítségért. Az ügyvéd összehozta egy olyan személlyel, aki szívesen fektet be. 50 millió Ft összegről volt szó. Annak érdekében, hogy a befektetési ügylet minél hamarabb megvalósulhasson..

Egy távoli galaxisban

KutiL | 2012.10.20


Javában dúl a szabadságharc. Hungi népének vezetője Viktoriusz herceg először hajtott végre megtévesztő akciót a gonosz Birodalom ellen! 90%-os siker volt ez! Szerencsére sikerült megkaparintani az Intergalaktikus Megtévesztő Fakultáció „romlásbadöntő” titkos fegyverét.

Mama! Ez Magyarország?

KutiL | 2012.12.20


A vers átírója úgy véli, hogy József Attila gondolatai a jelen mai magyar helyzetre is érvényesíthető, természetesen átalakítva a mai környezetre, a mai magyar emberekre, politikai vezetőkre. Sajnálatosan még mindíg nem a többség a fontos, hanem a hatalom és az azzal visszaélők!

2013. évi cikkek - írások

Szörnyű álmot láttam

KutiL | 2013.03.16.


A nagy ködből kiérve, minden világossá vált. Én vagyok az Országos Katasztrófavédelem főigazgatója. 2013. márciusa van, és még tartja magát a tél. Hmm.. A betyárját! Nem kis beosztás! Szerencsére nagyon felkészült vagyok, ismerem feladataim minden részletét!............

Végítélet?

KutiL | 2013.07.06.


Lassan, vagy gyorsan - ezt még nem tudom - száguldozom életem útján! Vannak benne kanyarok, kereszteződések, különféle útakadályok, és körforgalmak is! Azt, hogy jó irányba haladok, vagy nem, mindig ott fordultam be ahol kell, vagy betartottam-e a mindenható szabályait, nem tudom.

Földönfutó vállalkozó

KutiL | 2013.07.10.


Főhösünknél meglepő, „ostorcsapás jellegű” ellenőrzést tartott a NAV. A mindenre kiterjedt vizsgálat enyhén szólva is szokatlan módon zajlott le! 2007. január 22-én az adóhatóság részéről nagy mennyiségű iratot vettek át főhősünktől. Az irat átadásról egy előre kinyomtatott........

Atlátható ellenőrzések?

KutiL | 2013.07.28


Avagy biztonságban vagyunk attól a szemlélettől, hogy a hatóságok úgy értelmezhetik a jogot ahogy nekik jó? Vagy büntetést szabnak ki mindenáron, kormányzathoz közeliek esetében pedig nincs is ellenőrzés! A kérdés nagyon is költői! A sok jogászból álló jelenlegi kormányzat, minden...

A vesztes vesztes marad

KutiL | 2013.07.31.


Már majdnem öt éve járja kálváriáját egy jómódú óbudai polgár. Előbb becsapták, aztán pedig megtanulhatta, hogy nem érdemes emiatt sokat ugrálnia. Hiába fordult a rendőrséghez, az ügyészséghez, semmire sem jutott. Amikor pedig egy polgári perben nyert, az is neki jelentett költségeket...

Jólétet szeretnénk!

KutiL | 2013.09.16.


A KNOÉ Látókép magazin interjút készített a KNOÉ Egyesület elnökével, Kuti Lászlóval. Az interjú azért is aktuális, mert jelenleg mind az Európai Parlamentben, mind a Strasbourgi EJEB előtt folyik a magyar állammal szemben vizsgálat, a korkedvezményes nyugdíjak visszaható hatályú eltörlése miatt!

Felkészültek a nyomozók?

KutiL | 2013.10.29.


Főhősünk egy hölgy, 2007-ben megismerkedett lánya barátnőjének édesapjával T.-vel. T. tudomást szerzett arról, hogy főhősünk 20.000 millió forintot nem kapott vissza! T. felajánlotta segítségét. Azt állította, hogy van egy cége, mely pénzbehajtással foglalkozik, így segíteni tud. 3.000.000 Ft-ot kért..

Én vagyok a Megváltó

KutiL | 2013.11.10


Átkísérjük a vak embert az úton, ha nem is akar átmenni? Átkísérjük, mert segítőkészek vagyunk, és nem is érdekel minket, hogy mit kezd a túloldalon? Avagy valóban jót tettem valakivel, akkor is, ha ő nem akarta? Felvetődhet a kérdés, hogy a vak embert vagy azért kísérem.....

Egy év múlva választás

KutiL | 2013.12.03


Tényleg ennyire félre lehet vezetni a közvéleményt, hogy nem vesznek észre nyilvánvaló dolgokat, és az emberek többsége hagyja magát félrevezetni? A tények ereje ennyire nem fontos? Jó lenne, ha az emberek gondolkodnának, meghallgatnának másokat, és látnák a jelent, és ezen ismeretében döntenének

2014. évi cikkek - írások

Barátok közt a hegyekben

Ónodi János | 2014.02.12


A csapat, ha teheti, összejön. Jelesebb napokon, de van úgy, hogy csak az év végén. Ilyenkor két-három napig buli van. A zömében 40-60 életév közötti társaság összetétele változó a barátok elfoglaltságától függően, de mindig akad közöttünk több új arc is. Sok éve megy ez így…

Jobban teljesítünk?

KutiL | 2014.03.06.


2014.03.06. Ma van a születésnapom, az 57.-ik. Elgondolkodtam! Mennyi van még hátra? Hol szeretném leélni a hátralévő időt? A válasz egyszerű: itt! Magyar vagyok, ez a hazám, tehát Magyarországon szeretnék élni! Csak hát lehet most itt élni? Olyanok a feltételek? Lehet jókat beszélgetni egy megosztott társadalomban?

Az arrogáns csinovnyik

KutiL | 2014.04.25


Hol volt, hol nem volt, az Alpokalján is túl, élt Budapesten egy középréteghez tartozó ember, László. Lászlónak több telke is volt, melyek közül az egyik legszebbet, mely a Bécsi út szélén fekszik, kölcsönadta egy civilszervezetnek, hogy rendezvényeket tartsanak rajta.

Az emberi jogok

Kuti László | 2014.11.04.


Az Alaptörvény tartalmazza, hogy a törvény előtt mindenki egyenlő! A történet főszereplője – nevezzük Kiril úrnak - ezt el is hitte! Ő ugyanis egy csalás áldozatává vált, ezért ügyvédei javaslatára, a büntető eljáráson túl, több polgári peres eljárást is kezdeményezett.

Mit gondolna ma?

KutiL | 2014.12.13.


Sokunkat foglalkoztat az a gondolat, hogy régi nagyjaink hogyan értékelnék a mai magyar helyzetet! Sok ember véleménye lehetne érdekes, mi most József Attila gondolatait képzeltük el, és vélelmeztük, hogy Ő mikért értékelné a mai magyar valóságot. Szerintünk valahogy így:

Nyugdíj

KNOE | 2014.12.29


Egy kis áttekintést nyújt a szakértő a nyugdíj helyzetről. Szól a felosztó-kirovó nyugdíjrendszer problémáiról, az ezzel összefüggő demográfiai státuszról, a nyugdíjak kifizetéséről, a nyugdíj ígérvények betartásáról és több ezzel összefüggő tényről.

2015. évi cikkek - írások

Utószó

KutiL | 2015.04.09


Karinthy Frigyes csodálatos versének, az Előszónak hihetetlen mondanivalója volt a költő korában. A verset átíró azonban úgy vélte, hogy a mondanivaló átültetése a jelenkori magyar társadalomra, gondolatokat ébreszthet az emberekben, és felhívhatja a figyelmet aktualitásokra.

Látom a jövőt..

KutiL | 2015.02.12


Látom, hogy a FIDESZ 2022. évben, uralkodásának tizenkettedik évében újra győzelmet arat! Látom, sőt részt is veszek az ünnepségen! A miniszterelnök körül hatalmas a felhajtás! A Hősök terén hatalmas a tömeg! Folyamatos és hangos a dobszó, és hatalmas díszlövések hangzanak.

Újabb látomásom volt..

KutiL | 2015.03.08


Orbán Viktor kormányzó nem lazít, a hatalmas győzelmét követően sem! Gyorsan munkához lát! 2022 nyarára már minden állami tulajdonban van! Négy állami tulajdonú kereskedelmi bank finanszírozza a gazdaságot a Csábítás és Nyitottság konzorcium tagjaként, rövidítve "CSÁNYI".

Véleményt alkottam

KutiL | 2015.07.02


Bármennyire objektivitásra törekszem, bármennyire is szeretnék elfogulatlan véleményt kialakítani arról, hogy ma Magyarországon, milyen politikai, gazdasági és társadalmi helyzet van, mindig csak ugyanoda jutok. Ez nagyjából úgy hangzik, hogy ma Magyarország egy fura, hatalom uralma alatt álló ország.

Csak 150 évet kell várni

KutiL | 2015.07.27


2010-ben a sikeresen végrehajtott alkotmánymódosítás, a jogszabályok öncélú sorozatgyártása és a másképp gondolkodók teljes ellehetetlenítése, új utat nyitott a magyarság előtt! Tekintettel arra, hogy ezt az utat, fergeteges sikerrel járták végig a még mindig hatalmon lévők...

Ki is vagy most? - Kérdés

KutiL | 2015.09.30


Sajnálatosan kétséget ébresztettél bennem szakmaiságoddal kapcsolatban, és az az érzés bukkant elő hitvány agyamban, hogy szakszerűen tudjátok-e, vagy akarjátok-e megvalósítani a kormány vélelmezhetően parasztvakításként beharangozott programját? Tényleg ez a helyzet? Ez Magyarország?

2016. évi cikkek - írások

Megérett a helyzet, az lehetek, aki vagyok

2016.03.09 | KutiL


Én úgy gondolom, hogy megérett a helyzet, és a sok-sok éve bennem szunnyadó hatalmas tehetségem végre hasznosíthatom. Végre az lehetek, aki vagyok, egy profi politikus, egy profi kormányzati vezető! Hogy miért csak most? Mert végre itt a szabadság, végre itt a jó élet, és végre értékelik az igazi tehetséget!

A semmihez sem értő politikai vezető

KutiL | 2016.03.13


A vers írója arra a napjainkban tapasztalható, furcsa jelenségre szeretné felhívni a verset elolvasók figyelmét, hogy a mai magyar kormányzat átlagos személyiségű tagjai azt a látszatot igyekeznek kelteni, hogy mindehez értenek, mindent jól látnak és mindent jól tudnak. Tényleg így van?

Díszpintyek vagy parancsnokok

Ónodi János | 2016.04.03


Végy egy nyugdíjas tanárnőt, mondjuk Takács Albertnét,(akit látatlanul is mindenki tisztel) és nevében írj egy feljelentést, amelyben megvádolsz rendőrtisztet, részletes személyleírást adva róla. Támadd a rendőrséget is, pazarlással vádolva. Gondosan ügyelj arra, hogy a feljelentőt ne lehessen fellelni.

Nem képzeled, hogy igazad lehet! 1. rész

Oligarchák márpedig vannak!

KutiL | 2016.08.06

2013-ban írtam arról, hogy egy építőipari vállalkozónál ostorcsapás jellegű ellenőrzést tartott az akkor még APEH nevű nagyhatalmú adóhatóság. Írásomban részleteztem, hogy egy látványos, mindenre kiterjedt vizsgálatot tartottak, mely során nem adtak vissza egy halom iratot. Ez meglehetősen érdekes.

Nem szeretnénk parasztvakítást

Jogállamot szeretnénk

KutiL | 2016.08.12

Én úgy gondolom, hogy a rendelkezésünkre álló törvényes módszerekkel és eszközökkel, mindent elkövettünk és a jövőben is mindent el fogunk követni, hogy fel tudjuk világosítani a közvéleményt, be tudjuk mutatni a valós helyzetet, mely a korkedvezményes nyugdíjasokkal történt.

Nem képzeled, hogy igazad lehet! 2. rész

Kiskirályok márpedig vannak!

KutiL | 2016.08.16

Írásom első részében említettem, hogy Stefánon kívül, más vállalkozók is áldozatai lettek, "az azt csinálok, amit akarok a hatóság úgyis velem van" helyi hatásnak. Szvít, aki a hatóságokkal kiváló kapcsolatban áll, elszámolási vitába keveredett egy helyi vállalkozóval, nevezzük őt Gétnek.....

Paradigmaváltást!

Kerék-Bárczy Szabolcs | 2016.09.01

Kerék-Bárczy Szabolcs világosan fejti ki véleményét arról a helyzetről, mely ma Magyarországot jellemzi. Megfogalmazza, hogy ez a szabadságszerető emberek számára tarthatatlan. Érdekekünk a jelenlegi rendszer elsöprése és a köztársaság helyreállítása. "Az írás megjelenése után a DK elnökségi ülésén olyan helyzetet teremtettek, hogy Kerék-Bárczy Szabolcsnak nem maradt más lehetősége, mint és kilépni a pártból."

Több Tiszteletet!

Kerék-Bárczy Szabolcs | 2016.09.24

Kerék-Bárczy Szabolcs ebben a cikkében megfogalmazta, hogy a rendszerváltás óta Magyarországon az udvariatlanság és a felelőtlenség jellemzi a magyar közéletet. Magyarországot egy bűnszövetkezet irányítja és önkényuralomra törekszik. Magyarország a szakadék felé halad, és ezzel kiszolgáltatottá és rossz­kedvűvé tették azokat, akik nem tudtak – vagy nem akartak – külföldre menekülni. Felelősséget senki nem vállalja!

Becstelenek kritikája

KutiL | 2016.10.04

A jelen kormány kommunikációja alapján én csak egy átlagos, senki vagy ha úgy jobban tetszik, egy jelentéktelen "ingyenélő lábát lóbáló kádárhuszár” vagyok. Terhemre róható a korom? Általánosíthat bárki is politikai célból? Alkothat rólam bárki is véleményt anélkül, hogy ismerne? Nem csak rólam van szó, hanem a korosztályomról, sorstársaimról. Természetesen ezen cikk keretében, kizárólag a saját véleményem fogalmazom meg.

2017. évi cikkek - írások

Adóigazgatási jog?

Kuti László | 2017.03.20

Az adózás rendjéről szóló törvény alapelveiben fogalmazza meg hogy a törvény célja az adózás rendjének, az eljárás törvényessége és eredményessége érdekében az adózók és az adóhatóságok jogainak és kötelezettségeinek egységes szabályozása. A jog az ellenőrzést az adóigazgatási eljárás részeként határozza meg. A törvény értelmében az ellenőrzés célja az adókötelezettség teljesítésének vagy megsértésének megállapítása.

60 fölött

Kuti László | 2017.03.28A 60 fölött című vers egy előretekintésen keresztüli visszatekintés az elmúlt évekre, a politikai helyzetre, a néhány évvel ezelőtti és a jelenlegi Magyarországra, az emberi hozzáállásra, a hatalmi visszaélésekre.
Egy demokratikus jogállam?

KutiL | 2017.04.06

A parlament elfogadta azt a törvényt, mely lehetőséget teremtett arra, hogy a szakértők által is Magyarország legjobb egyetemének tartott CEU működése ellehetetlenüljön. A magyar kormány nem egyeztetett a CEU vezetésével sem. Az ATV-nek adott intejújában Palkovics László az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára, hogy azért nem volt egyeztetés, mert nem volt rá idő.