2017. év Országos sajtószolgálatnál megjelent közlemények

2017. május 22., hétfő 17:23

A Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesületének közleménye

Egyesületünk felháborítónak tartja, amikor egy politikus bármelyik médiumban valótlanságot állít. Sajnálatosan 2017. május 19.-én az ATV által készített riporban, Szanyi Tibor EP képviselő, minden valóságot nélkülőző kijelentést tett. E szerint a szolgálati járandóságosok közül, akik egyénileg adták be a keresetüket Strasbourgba, 7.000-en nyertek. Ez nem igaz sajnálatosan senki nem nyert, nem 7.000 fő, hanem egy sem. Egyesületünk elítéli, hogy valaki akár szándékosan, akár információk hiányában valótlanságot állítson bármely médiumban. Mi úgy véljük, hogy a közvélemény félrevezetése a legsötétebb történelmi korokra volt jellemző.

Kiadó: Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesülete

_____Vissza az oldal elejére_____

2017. április 24., hétfő 15:14

A Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesületének közleménye

Kónya Péter független képviselő a mai napon levélben fordult az ellenzéki pártok vezetőhez, megismertetve őket a "VÁLASZTÁSI 1 X 1 Orbán Viktor és a FIDESZ 2018-as leváltására" koncepciójával, amelyet követve az ellenzéki pártok eséllyel vághatnak neki a 2018-as választásoknak.

A KNOÉ egyetért a képviselő azon gondolataival, hogy A FIDESZ által kialakított centrális erőtérben, a jelenlegi választási rendszer mellett Kormányváltásra csak abban az esetben van esélye az ellenzéki pártoknak, ha félretéve ideológiai ellentéteiket, korábbi sérelmeiket, készek közös áldozat vállalásra és a 2018-as választásokat megelőzően legalább egy technikai jellegű választási megállapodást megkötnek.

Ezért Egyesületünk felszólítja az ellenzéki pártok vezetőit, hogy egy reményteli kormányváltás érdekében, érdemben tanulmányozzák a képviselő által elkészített tanulmányt és vegyenek részt a meghirdetett egyeztetésen! Úgy véljük így a jogtalanul visszaható hatállyal megvont szolgálati nyugdíjunkat is visszakaphatjuk!

Kiadó: Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesülete

Kónya Péter által az ellenzéki pártoknak megküldött levele a tagi felületen olvasható!

_____Vissza az oldal elejére_____

2017. április 12., szerda 16:11

A Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesületének közleménye

Budapest, 2017. április 12., szerda (OS) - Magyarországon, a hatályos jog szerint a bűncselekmények vonatkozásában a hatóságoknak hivatalból kell eljárnia! A KNOÉ Egyesület úgy véli, hogy amennyiben Magyarországon a közvélemény számára is egyértelműen bűncselekmény gyanúja merül fel, a nyomozóhatóságnak a legalitás és az officialitás elvét figyelembe véve hivatalból eljárást kell indítania. Tekintettel arra, hogy a magyar elektronikus médiában megjelent, hogy Simicska Lajos állítása szerint a magyar miniszterelnök hazaárulást követett el az Oroszországi Föderáció atomenergetikai iparágát összefogó és felügyelő állami atomenergetikai konszern, nevezetesen a "Roszatom" vonatkozásában, nyomozást kellett volna elrendelni. Álláspontunk szerint két aspektusból: Az egyik, hogy amennyiben az állítás igaz, ez esetben a hazaárulás büntette megalapozott gyanúja állapítható meg, amennyiben nem igaz akkor rágalmazás miatt kell eljárást folytatni! Ez az eljárás nem indult meg, így a KNOÉ egyesület, mely többek között nyugdíjától megfosztott rendőri szakemberek jelentős létszámával is rendelkezik úgy véli, hogy erre a mulasztásra a Magyar Köztársaság Legfőbb Ügyészének a figyelmét fel kell hívni. Ennek érdekében Kónya Péter független országgyűlési képviselővel közösen feljelentést tettünk és felszólítjuk a legfőbb ügyészt, hogy részlehajlás nélkül, a hatályos jogszabályok szerint az eljárást folytassa le!

Kiadó: Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesülete

_____Vissza az oldal elejére_____

2017. február 02., csütörtök 16:11

A Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesületének közleménye

Budapest, 2017. február 2., csütörtök (OS) - A KNOÉ felháborítónak tartja, hogy a nyugdíjasoknak járó 10.000.- Ft összegű Erzsébet utalványt a kormányzat megküldte a külföldön élő, nyugdíjasoknak is, mely több tíz millió forint kiadást jelentett az adófizetők pénzéből! Azt pedig érthetetlen, hogy a nyugdíjszerű ellátásban (járandóság) részesülőknek, akik a valótlan állítások ellenére nem segélyt kapnak, hanem a befizetett járulékoknak megfelelő jogos - bár a kormány által már csökkentett - juttatásban részesülnek, csak feltételekkel küldtek Erzsébet utalványt. Tették ezt arra hivatkozva, hogy a járandóság mellett megkeresett jövedelmük meghaladta a minimálbér 18 szorosát. A KNOÉ vitatja ennek jogosságát és nem érti a kormányzat e réteg irányában gyakorolt diszkriminatív lépéseit! Méltánytalannak tartjuk, hogy a mindenkori Szja-val csökkentett járandóságban részesülőknek, akik a nyugdíjszerű ellátás mellett dolgoznak és többet keresnek éves szinten, mint a jogszabályi korlát, azoknak nem küldtek utalványt, holott Ök fel tudnák használni. Nem magyarázat erre, hogy magas a jövedelmük, hiszen a magas nyugdíjat kapó állampolgárok is megkapták ezt a juttatást. Vagy nem mondott igazat a Miniszterelnök amikor egyszeri juttatást ígért a nyugdíjasoknak, korábbi munkájuk elismeréseként? Vagy félrevezette a kormány az Európai Parlamentet, hogy a járandóság is nyugdíj, csak átnevezték? Ez csak a társadalom biztosítás átalakításának a része? Felszólítjuk a kormányt, egyértelműen nyilatkozzék e vonatkozásban!

Kiadó: Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesülete

_____Vissza az oldal elejére_____