2014. év tagi tájékoztatás

2014. július 22.

Tiltakozunk a jogsértések ellen!

A Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesülete tiltakozik, a jelenlegi kormány demokratikus értékekkel ellentétes intézkedései, különösen az emberek biztonságos, nyugalmas megélhetését veszélyeztető döntései ellen! A Kormány a 2/3-os többségét kihasználva, szüntetette meg a jogszerűen megszerzett korkedvezményes nyugdíjakat és egy bizonytalan élethelyzetet kényszerített az érintett rétegre, a közvéleményt pedig hazugsággal igyekezett befolyásolni, félrevezetni! Tette ezt külföldi szervezetekkel, tette ezt a Európai Unióval és a Strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságával is!

A Fidesz olyan jogsértéseket hajtott végre, amelyeket ellenzéki pártként elképzelhetetlennek tartott, sőt ezeknél sokkal jelentéktelenebb kormányzati lépésekért is harsányan kiabálva „hazaárulónak”, vagy ”nemzetvesztőnek” nevezte a velük egyet nem értőket! A demokratikus Európát pedig, gyarmatosítással vádolja és értelmetlen „szabadságharccal” kívánja az Országunkat egy diktatórikus világ felé sodorni!

Tiltakozunk e magatartás ellen! Tiltakozunk az ellen is, hogy a jelenleg hatalommal rendelkező kormánytagok tudatlanságból vagy szándékosan, saját érdekükben meghamisítják a valóságot, és megpróbálnak belebeszélni az emberek hétköznapjaikba, intim szférájukba! Oktalan és ésszerűtlen, már-már mániás jogalkotásukkal jogbizonytalanságot idéztek elő, a jogalkalmazó hatóságokat szakmaiatlan és ellentmondásos intézkedésekre kényszerítve!

Tiltakozunk az ellen, hogy első éves egyetemista kora óta politikus Répássy Róbert államtitkár lehet, mindazon kijelentései után is, hogy az 1989 előtti rendszerben tevékenykedő rendvédelmi dolgozókat, katonákat és más szakmák korkedvezményes nyugdíjasait lenézte, kormánytaghoz méltatlan módon megsértette! Répássy Róbert alkalmatlan államtitkárnak, mert ezt a réteget Kádár-huszárnak nevezte!

Követeljük Répássy Róbert és a többi felkészületlen és alkalmatlan kormánytag leváltását, a jogaikban megsértett emberek jogainak visszaadását, a fékek ellensúlyok helyreállítását! Követeljük, hogy legyen újra demokrácia Magyarországon!

Követeljük továbbá, hogy mindenki számára tegyék hozzáférhetővé, tegyék nyilvánossá, a jelenleg hatalmat gyakorló kormánytagok múltját! Vállalják fel, hogy hogyan és mit tettek 1989 előtt!

Legyen elég a hazugságból, legyen elég a kormánnyal nem egyetértők ellehetetlenítéséből és az ázsiai mintájú diktatúra építéséből!

2014. június 06.

A KNOÉ vezetősége felhívja a tagság figyelmét!

2014. június 6.

Az utóbbi időben meglehetősen intenzív módon kezdték támadni egyesületünket, illetve egyesületünk vezetését. Ezek a támadások az egységet, a hitet, a bizalmat igyekeznek gyengíteni, a tagságot elbizonytalanítani és ezen keresztül zavart kelteni.

A KNOÉ vezetése úgy gondolja, hogy az egyesületi tagok felkészült és tapasztalt emberek, zömében volt kollégánk, akik nem hagyják magukat manipulálni, hazug információkkal befolyásolni! Ha ez tényleg így van és azért létesítettek tagságot mert megbíztak az egyesület céljaiban, egyetértettek a törekvéseivel és hitelesnek gondolták a vezetőséget, ne sűlyedjenek le a primitív provokátorok szintjére és ne hagyják magukat megosztani, ne hagyják magukat befolyásolni!

A zavarkeltésre törekvő személyek a Római Birodalomtól plagizált módszerrel, a "divide et impera" mely magyar jelentése: oszd meg és uralkodj módszerrel igyekeznek hatékony sikert elérni! Ez a Római Birodalom nagyon hatásos politikai módszerének átvétele, melyet később többek közt XI. Lajos francia uralkodó is átvett. Ezt teszi a jelenlegi magyar kormányzat is. Ostobának nézi a jelenkori magyart!

A KNOÉ vezetőségének véleménye az, hogy a velünk szemben állók, az ellenünk irányuló törekvéseket irányítók szándékán átlátó, a hátsó gondolatokat megértő és értelmező emberek, nem lehetnek alanyai ennek a meglehetősen régi, de sajnos ma is hibátlanul működő szemfényvesztő, tudatmódosító, megosztó politikai magatartásnak! Ne hagyjuk magunkat megosztani! Mi nem vagyunk partnerek! Mi nem vagyunk üresfejű ostobák, akik elhiszik a kormányzat által papagáj módjára ismételgetett, a valóságtól nagyon messze álló szólamot!

A velünk együttérzők, együttgondolkodók és a jelenlegi kormányzat öncélú döntéseinek áldozatai irányában, a legmaximálisabb tisztelettel:

Kuti László elnök